Menu

donderdag 3 april 2014

Deel 23

Beste allemaal
 
Daar zijn we weer en helaas met iets minder goed nieuws. De laatste keer dat we mailden mochten we stoppen met de beenprikken. Super fijn en daar hebben we ook flink van genoten. Het was nu weer de taak van het lichaam om zelf de productie van bloedcellen op zich te nemen. Maar al na een week zagen we de witte bloedcellen flink zakken. We zijn zelfs een keer extra voor bloedonderzoek geweest om te kijken wat er gebeurde. En vandaag kregen we dan het bericht dat het toch weer nodig is te starten met de beenprikken, 1 x per 3 dagen. Jurre zit tegen aplasie aan en de dokter wil liever geen risico nemen. Balen dus....
 
Komende dinsdag 8 april zal Jurre weer een beenmergpunctie moeten ondergaan (volgens protocol, 120 dagen na de ATG-kuur). Er zal gekeken worden naar de activiteit of het herstel in het beenmerg. Maar de dokter waarschuwde ons vandaag al dat de uitslag daarvan (met de bloedwaarden van vandaag) niet het allerbeste zal zijn.
Daar houden we zelf ook al wel rekening mee, maar toch hoop je natuurlijk anders...
De officiĆ«le uitslag krijgen we pas 17 april dus dat worden een aantal spannende dagen. 
 
De dokter benadrukt aldoor dat dit een vervelende ziekteproces is waar veel geduld voor nodig is en ik kan je melden ‘mijn geduld was vandaag een beetje op’.
Maar we zullen toch echt gewoon door moeten gaan en ons moeten herpakken. Jurre blijft rustig onder het geheel en daar zijn we heel dankbaar voor.
 
Willen jullie aan ons denken/voor ons bidden deze week? En trouwens.... we weten ook zeker dat jullie dat allemaal doen waarvoor onze grote DANK (maar toch is het fijn om het te vragen).
 
Liefs,

Sebastiaan, Maaike, Sifra & Jurre