Menu

woensdag 30 april 2014

Deel 25

Beste allemaal
Natuurlijk weer een update na het gesprek in Utrecht vandaag.
Bedankt dat jullie weer zoveel aan ons gedacht hebben en dat hebben laten weten, dat doet ons goed.
Het gesprek van vandaag is goed gegaan. We hebben de procedure van een stamceltransplantatie (SCT) doorgesproken met de professor.
Er hangen best wat nadelen aan en de grootste daarvan is een kans van zo’n 30 % op overlijden, dit door allerlei bijwerkingen die op kunnen treden.
Het is dus echt een risicovolle behandeling die niet eens in alle gevallen van aplastische anemie genezend is (ook deze slagingspercentages zijn lager dan bv. bij leukemie).
Al met al dus een spannend traject.
Op dit moment kan de dokter niet compleet achter deze behandeling staan. Als hij meer protocollen vanuit Europa aanhoudt zouden we toch nog een tijdje moeten/kunnen afwachten.
Ook is de conditie van Jurre gewoon echt niet slecht en lijkt er dus geen overduidelijke reden en haast te zijn voor de behandeling.
Toch weer even een ander verhaal dan waar we 2 weken geleden mee het ziekenhuis uit gingen.... Kortom.... Het is gewoon nog onduidelijk.
Over anderhalve week zal er overleg zijn tussen verschillende transplantatieartsen om het verhaal van Jurre door te nemen. Zij zullen dan met een advies komen. Ook spannend dus.
We weten nu wel een beetje wat het traject van de SCT gaat inhouden, mocht het doorgaan, en dat is echt een pittige periode van zo’n 6 weken in het ziekenhuis van Utrecht.
Laten we dus heel hard bidden voor herstel, want dat is tenslotte wel licht zichtbaar in het beenmerg...
Voor zover weer...
Groetjes,
Sebastiaan, Maaike, Sifra & Jurre