Menu

zaterdag 31 december 2016

De laatste!

En daar is ie dan! Het laatste blog dat ik schrijf rondom het ziekteproces van Jurre...
Wat heerlijk! Uiteindelijk is dit het 87ste stukje geworden. Ik heb alles al in een fotoboek gezet en dat boek wordt zo'n 115 pagina's (geen A4 hoor). Maar poeh hé, wat is er veel geschreven de afgelopen 3 jaar. En nu is het klaar! En zo voelt het ook!
Afgelopen week zijn we nog op controle geweest met Jurre in het AMC. De bloedwaardes waren weer prachtig, Jurre heeft nog nooit zo'n hoog hb gehad. En dat is zo fijn, zo heerlijk. Zonder zorgen gingen we heen en gelukkig werd dat bevestigt. Het gaat gewoon super goed! We hoeven pas na de zomervakantie weer terug...

Het is tevens de laatste dag van het jaar. We maken er thuis een traditie van om dan de hoogtepunten van dit jaar op te schrijven en in een potje te doen.
Zo worden we ons bewust van de hele berg mooie momenten van het afgelopen jaar. En dat waren er weer superveel!
Ik haal nog even een paar herinneringen op:

- op 14 januari was het Jurre zijn eerste transplantatieverjaardag

- 13 februari mochten we een feest organiseren voor familie, vrienden en bekenden om te vieren dat Jurre beter is. Wat een supergezellige dag en een mooie dankdienst hebben we beleefd!

- tijdens de Koningsspelen op de J.D. van Arkel werd zo'n 4000 euro opgehaald door alle kinderen door middel van een sponsorloop

- op 5 juni deed team Jurre mee met de Run for KiKa in Almere. We mochten met ons team 6835 euro (incl. de 4000 van school) ophalen voor KiKa. En natuurlijk hebben we de 10 km, 5 km en 1 km uitgelopen!

- op 7 oktober konden we een koffiemorning organiseren voor Stichting Opkikker. Het was heel gezellig, met heerlijke koffie en verschillende prachtige taarten. De opbrengst was 215,70 euro!

- het hele jaar door wisten mensen ons te vinden om hun plastic doppen in te leveren voor KiKa. Wat een bergen doppen hebben we door onze handen gehad! Echt ongelooflijk! Schreef ik vorige keer dat we dachten de 100 kilo te halen.... zie hieronder op de foto hoeveel het uiteindelijk is geworden!


- we hebben het hele jaar door ook geld ingezameld voor verschillende goede doelen (RonaldMcDonald, stichting AA&PNH, Make a wish, stichting Warme beer, de Tirza foundation, Villa Pardoes, de Kanjerketting, Cliniclowns, Matchis, stichting de Regenboogboom en de Liedjesfabriek). 
We mochten heel wat verzamelde statiegeldbonnetjes inleveren. Verder hadden we geldpotjes staan op Jurre zijn feestje in februari en op de verjaardagen van Maaike en Sebastiaan. Vorige week hebben we de potjes opengemaakt.... We hebben ruim 500 euro kunnen verdelen! Wow!



Wat een geweldige opbrengst zo tijdens ons actiejaar! Iedereen hartelijk bedankt voor zijn bijdrage op welke manier dan ook! We weten zeker dat het geld op alle verschillende plekken en bij alle stichtingen op de juiste manier gebruikt wordt. En zo hebben we met elkaar het leven van ernstig zieke kinderen een klein beetje aangenamer gemaakt... Top! Bedankt!

En dan vraag ik me nu af.... wat rest mij nog te schrijven....?! Ik weet het niet. 

Ja... ik weet het wel.... Dankbaarheid, dankbaarheid, dankbaarheid. Dat is alles wat rest... Maar hoe omschrijf je dat gevoel...
Oktober 2013 begonnen we, ongevraagd, dit avontuur. Wat heeft het ons veel gebracht; positief en negatief. Maar gelukkig, uiteindelijk, is de uitkomst een wonder en leven we ons leven - met z'n vijfjes- in grote dankbaarheid.
DANK aan onze Hemelse Vader voor Zijn sparende hand en DANK voor jullie allemaal die zo ongelooflijk veel voor ons hebben gedaan in welke vorm dan ook!

We wensen u allemaal het allerbeste voor volgend jaar! Veel liefde, gezondheid en plezier! Maak mooie herinneringen met allen die jullie lief zijn.


Liefs,
Sebastiaan, Maaike, Sifra, Jurre & Erben