Menu

donderdag 14 november 2013

Deel 8

Lieve Allemaal.
 
Hierbij weer een update over onze Jurre.
 
Het is inmiddels alweer 2 weken geleden sinds de laatste update en er is toch al weer een hoop gebeurt. Vorige week heeft Jurre weer een beenmergpunctie gehad. De artsen maakten zich zorgen over de pijn die Jurre had. Ze spraken over botpijn. Dat is een symptoom dat ze niet kennen bij zijn diagnose, maar wel van leukemie. Omdat de aandoening die Jurre heeft dichtbij leukemie zit wilde ze de punctie nogmaals uitvoeren om goed te kijken of er nog steeds geen leukemie te zien is. Daar hebben we inmiddels ook uitslag over gehad en gelukkig zijn er geen sporen van leukemie gevonden. Ook is er vorige week bloed afgenomen van Sifra. Dit is om te kijken of Sifra een goede match is met Jurre voor een stamcel transplantatie. De uitslagen daarvan ..... duren weer 3 a 4 weken...... weer afwachten dus.
 
De stamcel transplantatie is nu de eerste optie (mits Sifra een goede match is) De kans dat Sifra een match is is 25%. Dit horen we nu dus over (nu nog) 2 a 3 weken. Het is overigens voor Sifra nog onbekend dat zij evt. donor kan zijn. Dit willen we ook graag zo houden tot we daar zelf meer over weten. Zouden jullie daar ook met haar niet over willen praten?
 
Vandaag is Jurre weer in het ziekenhuis geweest voor controle, en zoals we al wel verwachten was zijn HB weer te laag (4) en heeft hij weer een zak bloed gekregen. Maaike was vanavond om 10 uur thuis, slopend zo’n dag....
 
Verder is Jurre vrij opgewekt en speelt lekker thuis. Ook is hij in de afgelopen weken weer een paar keer naar de peuterspeelzaal geweest voor een paar uurtjes. Daar geniet hij wel van. Maaike is tot nu toe nog thuis, maar heeft ook wel weer zin om wat te gaan werken.
 
Afgelopen weekend kregen we een goede vriend van ons op bezoek die het op zijn hart had gekregen om voor Jurre te bidden. Hij was er van overtuigd dat God Jurre beter gaat maken. Ook wij vertrouwen op onze hemelse Vader. In de bijbel staan veel wonderen beschreven, en we geloven dat deze letterlijk zijn gebeurt. Ook weten we dat God gisteren, heden en en voor altijd dezelfde is. En we bidden met de man uit de bijbel mee; “Ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp”. We weten ook dat God ons mensen een goed stel hersens heeft gegeven zodat we nu zover in de medische wetenschap zijn gekomen dat we deze ziekte kunnen bestrijden. daarom zien we ook de medische kant als een gave van God.
 
Bid alsjeblieft dat de onderzoeken van Sifra’s bloed positief mogen zijn, dat er een goede match is zodat er een behandeling ingezet kan worden.
 
Liefs,

Sebastiaan, Maaike, Jurre en Sifra.