Menu

vrijdag 4 juli 2014

Een nachtje extra... (deel 30)

Nieuws hebben we weer... Hoewel we vanochtend dachten dat we toch vanwege een virusje in het ziekenhuis beland waren, kregen we rond 12 uur ander bericht.
Uit de bloedkweken blijkt toch een bacterie te komen en wel een stafylococ. De lijn in Jurre zijn arm is dus na 7 maanden besmet met een infectie. We kregen de keus; 10-14 dagen antibiotica om de lijn weer schoon te krijgen of de lijn eruit.
Hoewel het een heel gek idee is hebben wij de keus gemaakt om de lijn eruit te laten halen. We hebben met Jurre heel snel een heel groot voordeel gevonden; namelijk lekker weer douchen en badderen en zelfs zwemmen! Maar ja, de nadelen zijn er ook en die zijn best spannend. Voor elk bloedonderzoek dat plaats moet vinden of elke bloedtransfusie zal er weer geprikt moeten worden in Jurre zijn arm of handje. We zullen zien hoe hij dit psychisch weer gaat handelen. De pleister bij zijn lijn elke week verschonen was een groot drama, we zullen zien of hij de prikken elke week weer aan kan. Grrr... het is allemaal niet wenselijk, maar goed, het is nu gewoon zo. 
We hebben goede hoop dat het met de bloedwaardes de goede kant op gaat en met dat in het vooruitzicht zij de arts vandaag zelfs al dat er misschien wel wat minder bloedonderzoek gedaan hoeft te worden (dan wekelijks nu).... Huh? Willen jullie bidden, bidden, bidden voor stijgende bloedwaarden? Dat zou toch fantastisch zijn?!

Voor nu heeft Jurre dus weer een linkerarm zonder pleister (na 7 maanden), maar wel even een tijdelijk infuus tot hij weer naar huis mag. We kregen wel nog een extra nacht ziekenhuis cadeau, want de antibiotica-kuur is verlengd met 48 uur. Dat is dan weer even jammer, maar ja, opnieuw....niets aan te doen. We zijn blij dat we erachter zijn gekomen waar de koorts vandaan is gekomen.
We gaan in de vakantie onwijs genieten van een arm zonder lijn en daarna zien we wel weer.

Bedankt voor al jullie reacties op het blog en na de opname van Jurre. Lief dat jullie zo meeleven.
Even nog een fotootje van Jurre, van gisteren. Er staat in de gang een prachtige grote verrassingskast van de Cliniclowns met allemaal leuke laatjes erin. Heel veel plezier kun je daaruit halen en dat is precies wat je op deze foto ziet.

Tot gauw! Ik hoop dat het volgende blog gaat over Jurre zijn thuiskomst!

Groetjes,
Maaike