Menu

zaterdag 7 februari 2015

NEEEEEE!!!! (deel 54)

Eerst even een geruststelling. Met Jurre gaat het goed. De verwachte dip waar we het in het vorige blog over hadden is uitgebleven en de bloed waardes zien er nog steeds goed uit. We zijn in de afgelopen dagen weer een aantal keren met Jurre naar buiten geweest en het gaat steeds een beetje beter. 

De afweer in je bloed (witte bloedlichaampjes) bestaan uit meerdere cellen. De zogenaamde leukocyten zijn nu aardig goed aanwezig bij Jurre. Deze beschermen hem tegen bacteriƫn. Ook bestaat je afweer uit lymfocyten. Deze zijn er nog niet en dat is ook volgens de verwachting. Deze komen simpelweg wat later op in het bloed. Deze lymfocyten zorgen onder andere voor weerstand tegen virussen. Afgelopen week werden in Jurre's bloed de eerste sporen van een virus gevonden dat aan het opkomen was. Het zogenaamde Adeno virus. Omdat hij tegen virussen dus nog geen eigen afweer heeft is er begonnen met anti virus middelen om dit virus al in een vroeg stadium te bestrijden. Ook hiervan zijn nu de eerste tekenen positief dat dat werkt.

En nu de reden van de titel van dit blog. Onze Erben ligt momenteel ook in het ziekenhuis. :-( Hij is deze week al flink verkouden geworden maar vanmorgen had hij daar koorts bij gekregen en dronk hij niet meer. Mijn Schoonouders vertrouwden het niet en zijn naar de huisartsen post gegaan. Daar werden zij doorverwezen naar de eerste hulp van het ziekenhuis in Alkmaar vanwege een verdenking op het RS virus. Dat blijkt nu inderdaad het geval te zijn en Erben is daar opgenomen. Hij drinkt dus slecht en daarvoor heeft hij een neussonde gekregen om bij gevoed te worden. Hij ligt aan een monitor om het zuurstof gehalte in zijn bloed in de gaten te houden i.v.m. veel slijm en snot waardoor hij moeilijker ademt. ook krijgt hij extra zuurstof via een zogenaamd snorretje.

En zo is ons gezin dus nog meer verdeeld geraakt. Ik zit hier bij Jurre in Utrecht, Maaike zit in Alkmaar met Erben en Sifra is thuis met mijn ouders.

We zijn redelijk positief gestemd over de situatie van Jurre maar nu dit met Erben erbij komt balen we wel stevig! We hopen maar dat Erben weer snel zal opknappen. Want tja, zoals ik al uitlegde, Jurre heeft nog geen afweer tegen virussen en als bij ons thuis het RS virus gaat heersen......

Nou ja, laten we maar hopen en bidden op een spoedig herstel!

Bedankt weer voor jullie meeleven en hulp!

Groeten, (dit keer van) Sebastiaan.