Menu

zaterdag 3 januari 2015

De kop is er af... (deel 44)

Ja, de kop is er af! 
Afgelopen dagen werd het echt spannend. Merkbaar aan Jurre, maar ook voelbaar in onze buiken. Een naar en onrustig gevoel en eigenlijk niet meer zo goed weten wat je moet. Alles voor het gevoel klaar en bij elkaar gezocht om mee te nemen. Voorbereidingen getroffen, huis opa en oma-proof oftewel; klaar om te gaan.

En dus gingen we ook gistermorgen. De dag begon met een longfunctieonderzoek en een rondleiding over de afdeling. Tussendoor nog even bloedonderzoek. Jurre was vrolijk en rende heerlijk door de ziekenhuisgangen. Na een tijd praten met de broeder die ons de rondleiding gaf riep Jurre 'en NU wil ik naar mijn kamertje!'. Voor zijn gevoel had het nu waarschijnlijk lang genoeg geduurd en werd het tijd om de kamer te zien en te beleven. En daar gingen we dus, op naar kamer 8, de grootste toevallig van de afdeling. Schorten aan en mondkapje voor. Maar dat voelde minder vervelend, dan we hadden gedacht. Daar denken we over 6 weken misschien wel anders over hoor. Nog onderzoek gehad door de arts en de fysiotherapeut en toen.... Toen konden we op weekendverlof! Huh?! 
Tja, de dokter en broeder vonden het prima als we nog even naar huis zouden gaan. In het weekend gebeurd er niets en zou de tijd dus ook maar langzaam voorbij gaan.

Dus we zijn nog even thuis met z'n vijfjes. We hebben een bonusweekend gekregen, zo voelt het. Lekker en toch ook gek. Morgenmiddag opnieuw Erben gedag zeggen (voor Jurre) en dan echt het ziekenhuis in om er pas over een aantal weken weer uit te komen.
Zoals de titel zegt 'de kop is er af' en we hebben de ervaring in de isolatiekamer nu beleefd. De eerste indruk is gelukkig niet zo vreselijk als ik in mn hoofd had gehaald, dus dat geeft weer moed. 
Nu ga ik gauw stoppen met schrijven en lekker terug naar het gezin. Ik schrijf gauw weer!
Maandag en dinsdag drukke dagen met voorbereidende onderzoeken.

Hier nog het postadres van Jurre, voor als jullie een kaartje willen opsturen;

Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht)
(Naam van het kind)
Afdeling giraf
Huispostnummer  KA.04.013.2
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

ps. Een foto van Jurre in een levensgrote kerststal van Dick Bruna. Die stond nog in de centrale hal. Grappig want die hebben we zelf ook in het heel klein thuis ;)